Clinicile DENT ESTET utilizeaza materiale si aparatura de inalta performanta, care sunt folosite si in cabinetele de elita din strainatate. In afara de aparatura obisnuita pentru un cabinet stomatologic cu standarde superioare de profesionalism, DENT ESTET beneficiaza de unele dintre cele mai moderne echipamente si dotari existente in piata serviciilor dentare din Romania.

WATERLASE, STOMATOLOGIE DIGITALĂ PE BAZĂ DE APĂ!

WaterLase, stomatologie digitală pe bază de apă!

Laserul WaterLase este o inovație în stomatologia digitală, care contribuie la tratamente sigure și precise, dar mai ales crește gradul de confort al pacientului în cabinetul dentar, reducând semnificativ durerea și numărul de vizite la medicul stomatolog.

WaterLase combină apa, aerul și energia laser pentru a tratata afecțiunile dentare simple sau complexe. Astfel, reușește să înlocuiască freza, turbina și bisturiul, iar pe durata intervenției, WaterLase pulverizează permanent apă pentru a menține dintele hidratat, acest lucru împiedicând o temperatură crescută la nivelul dintelui și vă oferă un tratament fără durere.

7 beneficii ale utilizării laserului WaterLase în stomatologia digitală:

 1. Reduce durerea din timpul intervenției, cât și după ce aceasta s-a terminat
 2. Permite tratamente fără anestezie și fără durere
 3. Oferă acuratețe tratamentelor stomatologice
 4. Îndepărtează țesutul gingival în exces
 5. Minim invaziv – nu afectează partea sănătoasă a dintelui
 6. Recuperare rapidă după o intervenție chirurgicală
 7. Fără contaminare încrucișată (care poate apărea în cazul frezei)

 WaterLase poate fi folosit cu succes în:

 • Intervenții pentru implant dentar

Cu funcția Repair Implant™ sunt tratate afecțiunile de periimplantită care afectează implantul dentar. Afecțiunile dentare sunt tratate cu ajutorul laserului asigurându-se o rată de succes de 100% a implantului dentar.

 • Tratamente endodontice

În cazul în care apare o obturație de canal cu o infecție, Waterlase distruge bacteriile inaccesibile și tratează țesutul afectat.

 • Terapie parodontală

Pentru afecțiunile parodontale, Waterlase are funcția Repair Perio™ și ajută pacienții să aibă grijă de dantura lor naturală.

 • Intervenții stomatologice chirurgicale

Waterlase este folosit frecvent la intervenții chirurgicale precum extracția unei măsele de minte sau fixarea implantului dentar. Laserul ajută circulația sângelui și accelerează vindecarea zonei tratate chirurgical.

Ținând cont de numeroasele avantaje pe care le are un tratament cu WaterLase acesta este foarte util în cazul pacienților diabetici, cu afecțiuni cardiovasculare, copii, gravide.

IMPORTANT! Tratamentele stomatologice realizate cu laserul WaterLase  pot fi efectuate exclusiv de un medic dentist acreditat și cu experiență în acest tip de procedură.

DISPOZITIVUL OSSTELL BEACON

Ce este Osstell Beacon

Osstell Beacon este un dispozitiv folosit în implantologie, 100 % non-invaziv și obiectiv, ce indică în câteva secunde stabilitatea implantului și posibilitatea ca un implant să fie încărcat imediat post-inserare.

Osstell face posibilă nu doar măsurarea inițială a stabilității dar și monitorizarea și evaluarea osteointegrării și ajută la aprecierea corectă a momentului de încărcare a implantului cu lucrarea definitivă.

Este o metodă dovedită prin mai mult de 340 de articole publicate în jurnale științifice, oferind un protocol predictibil de chirurgie și restaurare protetică.

Beneficiile dispozitivului Osstell Beacon

– evaluează osteointegrarea și determină stabilitatea inițială a implantului

– ușurință optimă de utilizare și măsurători intuitive ISQ

– instrument excelent în cadrul unui flux de lucru digital

– management bun al pacienților cu factori de risc

– elimină timpi lungi de așteptare post-inserare implant când aceștia nu sunt necesari

– se obțin rezultate predictibile rapide prin confirmarea posibilității încărcării imediate a implantelor

– identifică obiectiv și non-invaziv stabilitatea implantului și evaluează progesul osteointegrării ( în cazul încărcării întârziate/tardive a implantului ) – fără să pericliteze procesul de vindecare

– reduce timpul de tratament

– oferă un mai bun management protetic în cazurile complexe

TOMOGRAFIE COMPUTERIZATA CBCT IN 3D

Tomografie comuterizataTomograful computerizat 3D de la Planmeca ProMax® 3D reprezintă cea mai înaltă tehnologie digitală ce oferă acuratețe maximă în diagnosticarea unei afecțiuni maxilo-faciale, oferind posibilitatea de cartografiere digitală de la suprafețe milimetrice până la întreaga suprafață intracraniană.

Cu spectru complet de vizualizare (FOV) de Ø23 x 26 cm, acest dispozitiv oferă posibilități cu totul noi de diagnosticare medicilor stomatologi

Diagnostic pluridisciplinar detaliat în 3D

Planmeca ProMax 3D poate satisface xomplexitatea unui diagnostic în mai multe specialități ale stomatologiei actuale, de la implantologie până la ortodonție, endodonție, parodontologie, chirurgie maxilo-facială, analiză TMJ.

Concept digital all-in-one

Planmeca ProMax® 3D (Cone Beam Computed Tomography) include imagistica 3D, fotografii 3D, panoramare in 2D si cefalometrii, toate într-un singur dispozitiv. Această combinație 3D creează un pacient virtual în 3D, oferind un grad maxim de precizie în diagnosticare.

Avantajele tomografiei computerizate 3D:

 • Ajută medicul să obțină o imagine în spațiu a zonei afectate – diagnosticare imediată
 • Reduce la minimum riscul de eșec al unei intervenții stomatologice
 • Grad ridicat de acuratețe
 • Expunere minimă la radiații – pot fi efectuate și în studiile post operatorii și în fooow-up-ul pacienților ce au realizat o intervenție maxilo-facială
 • Imagini tridimensionale complete
 • Diagnostic multidisciplinar: implantologie, endodonție, ortodonție, chirurgie maxilo-facială, parodontologie
 • Ortodonție – localizarea precisă a dinților care încă nu au erupt, detectarea asimetriilor faciale, definirea punctelor cefalometrice pentru măsurătorile liniare şi angulare
 • Implant dentar – ajută la planificarea optimă a etapelor tratamentului cu implant dentar
 • Experiență confortabilă pentru pacient, ceea ce oferă o creștere a calității imaginilor 3D obținute

Vezi toate avantajele tomografiei computerizate CBCT aici.

Pentru a realiza o programare în clinica DENT ESTET Aviatorilor 15 pentru o tomografie computerizată 3D vă invităm să vă programați la 0744 60 20 20.

LASERUL STOMATOLOGIC EPIC BIOLASE (SUA)

xepic-biolase-600x600EPIC™  BIOLASE este cea mai recentă inovație tehnologică în stomatologia cu laser care oferă variate tipuri de configurații pentru tratamentele dentare de ultimă oră: chirurgie pe țesutul moale, albire dentară profesională și terapia durerii.

RADIOLOGIA DIGITALA

radiografie-600x600Radiografiile computerizate permit o vizualizare mult mai bună a detaliilor la nivelul cavității bucale, atât de către medic, cât și de către pacient.

Avantajele radiologiei digitale sunt reprezentate de nivelul scăzut al radiațiilor emise (care nu influențează calitatea radiografiei), timpul redus necesar obținerii rezultatului investigației și posibilitatea transferului mult mai rapid al imaginilor.
Radiografia panoramică oferă o perspectivă asupra întregii cavități orale. Procesul realizării acesteia durează aproximativ un minut, timpul de expunere la radiații variind între 8-20 secunde.

Cu ajutorul ei se poate măsura lungimea de lucru a canalului radicular în timpul tratamentului endodontic. Acest lucru este extrem de important, de el depinzând reușita unui tratament de canal.

CENTRIFUGA ENDORET PRGF

1centrifuga-600x600Centrifuga dentară este un aparat care utilizează forța centrifugă prin care se separă plasma cu proteine din sângele pacientului, în aproximativ 8 -10 minute, urmând ca aceasta să fie folosită ulterior în vindecarea zonelor pe care s-a intervenit chirurgical.

Pentru a obține plasma ce conține proteinele care grăbesc procesul de regenerare a țesutului afectat, stomatologul recoltează pacientului o cantitate mică de sânge. Acesta este introdus în centrifuga care separă plasma din sange ce va fi aplicată ulterior pe zona în care se intervine chirurgical.

De asemenea, prin centrifugare se poate obține și membrană naturală, care înlocuiește membrana artificială utilizată în cazul unor proceduri stomatologice complexe precum sinus lift. Astfel, timpul de integrare a acesteia este imediat, rata de succes a intervenției crește la 100% și timpul de vindecare scade considerabil.

MICROSCOPUL ELECTRONIC ZEISS®

erika-microscop-600x600DENT ESTET utilizeaza microscopul endodontic OPMI Pico, produs de firma germana Carl Zeiss. Aparatul se prezinta in configuratia maximala cuprinzand un sistem de inregistrare si redare video integrat precum si un dispozitiv de arhivare a imaginilor. Camera video permite “inghetarea” imaginilor si captarea acestora in format digital. Microscopul electronic Zeiss utilizat la DENT ESTET este un instrument de control usor de folosit, cu aplicabilitate in toate ramurile medicinei dentare. Acum se pot salva dinti considerati irecuperabili la simplul control vizual, identificand canale radiculare greu de gasit si instrumentat cu ochiul liber. De asemenea, sistemul de lupe speciale ii permite medicului sa vizualizeze direct zone greu accesibile pentru vederea libera prin directionarea foarte precisa a fasciculului de lumina.
Acum pacientul poate vedea in timp real situatia din cavitatea bucala. Imaginile sunt salvate in format standard si pot fi copiate pe CD printr-o simpla apasare de buton. Microscopul permite apoi vizualizarea rapida a imaginilor stocate.

ORAL CANCER SCREENING – LAMPA SAPPHIRE PLUS LESION DETECTION

sapphire-600x600Fără niciun fel de durere, cu ajutorul lămpii Sapphire Plus Lesion Detection, celulele pre-canceroase și canceroase pot fi depistate încă de la primul stadiu. În acest moment, Oral Cancer Screening este cea mai sigură metodă de testare pentru cancerul oral disponibilă atât în țara noastră, cât și la nivel mondial.

Aparatul este dotat cu o cameră digitală incorporată, care îi oferă medicului stomatolog o imagine detaliată a cavității bucale și ii permite scanarea în profunzime a tuturor zonelor care ar putea conține celule pre-canceroase sau canceroase, neobservabile cu ochiul liber.

Află mai multe detalii de aici.

LAMPA Profesională ZOOM® Advanced Power

dental-bleaching-lamp-led-77984-5504669-600x600Lampa ZOOM® emite lumină ultravioletă care activează peroxidul de oxigen, substanță ce se găseste în gelul de albire. Pentru a spori confortul pacientului și pentru a obține eficiență maximă a produsului, formula gelului de albire a fost imbunătățită prin adaosul de fosfat de calciu care previne sensibilitatea dentară și conferă smaltului un luciu mărit.

Utilizând acest procedeu, este necesară doar o oră pentru obținerea unei culori mult mai luminoase, cu un efect imbunătățit, garantat cu mai multe nuanțe. Tratamentul de albire cu lampa plasmă este deosebit de util în situații urgente sau în cazul pacienților extrem de ocupați.

Este cel mai modern sistem de albire a dintilor in cabinet, varianta imbunatatita a variantei clasice ZOOM!®. Utilizand acest procedeu, este necesara doar o ora pentru obtinerea unei culori mult mai luminoase, cu un efect imbunatatit, garantat cu pana la opt nuante.

CAMERA INTRAORALĂ

intraoralcamera-600x600Acest aparat este atașat unitului dentar și facilitează examinarea intraorală a pacientului. Prin explicarea imaginilor care apar pe ecran, pacientul poate înțelege mult mai bine situația din cavitatea bucală și planul de tratament propus de către medicul dentist.

SIMPLANT CT SCANNING

implant-dentar-hi-tech1-600x600Cu ajutorul tehnologiei digitale SimPlant medicul specialist în implantologie dentară poate insera implanturile în format 3D ceea ce oferă posibilitatea măsurării precise a zonei implantării. De asemenea, permite pacientului previzualizarea rezultatului final al tratamentului cu implant dentar.

FABIUS PLUS/ECG/CO2/O2 MONITORING – DEPARTAMENT ATI

xsleep-dentistry-600x600DENT ESTET este singura clinică din România în care există un Departament ATI complet echipat cu aparatură specifică secțiilor de chirurgie din spitale. Departamentul este dotat cu pulsoximetru, aparat EKG, monitor – pacientul este monitorizat în permanență, pe toată durata intervenției.

Aparatul de anestezie Fabius Plus® – fabricat de către firma germana Dräger, lider internațional în tehnologia medicală de anestezie și terapie intensivă, este mai mult este o stație de monitorizare centralizată ce poate fi folosită atât pentru anesteziere, cât și pentru monitorizare în timpul și după anestezie.

.

SPECTROFOTOMETRUL "EASY SHADE"

vita-easyshade-spectrphotometer-600x600La DENT ESTET, alegerea culorii dintilor nu mai reprezinta o problema. Aceasta manevra este realizata de un aparat extrem de performant, care “citeste” fara eroare culoarea dintilor pacientului, culoare ce va fi folosita in toate situatiile in care este necesara reproducerea ei cu exactitate.

STERILIZATOARE CONFORM NORMELOR UE

sterliz-600x600DENT ESTET acorda importanta maxima sigurantei pacientilor. Sistemul electronic monitorizeaza procesul de sterilizare, ai carui parametri sunt permanent verificati. In cadrul unei sedinte de tratament se folosesc numai bavete, pahare, ace, manusi, masti, aspiratoare bucale de unica folosinta.

THE WAND - ANESTEZIE DIGITALĂ

The Wand este cea mai performantă tehnologie în anesteziere dentară, prin care debitul de anestezie este controlat de computer. Efectul este mult mai rapid, eficient și nu afectează alte zone. Prin control digitalizat, anestezia a devenit sigură și lipsită de orice disconfort.