ENDODONTIE MICROSCOP

Tratamentul endodontic sub control microscopic ZEISS

Tratamentul endodontic (cunoscut și ca „tratamentul de canal” sau „scoaterea nervului”) este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care tratează „interiorul dintelui” (camera pulpară și întreg sistemul de canale) pentru eliminarea infecțiilor și protejarea de infecții viitoare.
La DENT ESTET, intervențiile endodontice sunt realizate de medici cu înaltă specializare și experiență, folosind soluțiile “pain FREE” și microscopul dentar.

Practica arată că tratamentul „clasic”, bazat exclusiv pe proceduri tactile, are o rată de reușită de 50-60%, în timp ce utilizarea microscopului asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri atât în etapa non-chirurgicală, cât și în cea chirurgicală.

Intervenția endodontică sub microscop poate face diferența între salvarea și extracția dintelui. Infecțiile pulpare apar, cel mai frecvent, din cauza cariilor profunde sau de mari dimensiuni, traumatismelor la nivelul danturii sau afecțiunilor parodontale. Bacteriile care pătrund prin crăpăturile dintelui distrug treptat pulpa acestuia, duc la infecția și slăbirea osului, la umflarea ligamentelor din jurul dintelui și, în final, la pierderea dintelui. Netratate, inflamația sau necroza pulpei unui dinte se pot extinde și la țesuturile din vecinătate.

Tratamentul presupune eliminarea completă a tot ceea ce se află în canal, curățarea, modelarea și decontaminarea zonei. La final, nu veți mai simți nicio durere la acel dinte, deoarece țesutul nervos a fost scos și infecția eliminată.

Interventia sub microscop va asigura reusita interventiei endodontice, prin:

1. Diagnostic cert chiar și în cazurile în care afecțiunile sunt de mare finețe (microfracturi și fracturi longitudinale ale dintelui), imposibil de identificat doar pe baza radiografiei. Doar cunoscând corect cauza, puteți beneficia de tratamentul corect cu rezultate pe termen lung.
2. Tratarea corectă și completă a canalelor. Folosind mijloacele „clasice” pot fi omise canale radiculare suplimentare sau cu forme neobișnuite, care rămân necurățate și devin astfel un focar de infecție viitoare. Doar sub microscop – care amplifică vederea de pana la 25 de ori și permite iluminarea coaxială a câmpului de lucru – canalul dentar este vizibil integral, chiar și în situația în care are dimensiunea unui fir de păr, iar specialistul endodont se poate convinge fără dubiu că acesta este curat.
3. Proceduri inaccesibile fără microscop. Procedurile moderne de endodonție folosesc tehnici de tratament și materiale speciale, utilizabile doar sub microscop. În plus, anumite proceduri nu pot fi realizate fără microscopul dentar.
4. Refacere rapidă. În cadrul unei operații realizate cu ajutorul microscopului, țesuturile moi sunt mai puțin traumatizate, metodele de suturare mai eficiente și refacerea este mai rapidă.
5. Economie de timp și bani. Reintervențiile, cauzate în principal de calitatea scăzută a manoperei, presupun adeseori costuri mai mari decât tratamentul inițial. Terapia endodontică cu ajutorul microscopului garantează acuratețe și eficiență maximă, astfel încât durata tratamentului este mai mică și rezultatul este sigur pe termen lung.

Semnale ca ati putea suferi de o infectie pulpara:

  • durere (spontană, pulsatilă, surdă) care se extinde sau nu la zonele învecinate maxilarului
  • sensibilitate atunci când mușcați sau mestecați, sau la temperaturi ridicate și scăzute
  • durere inexplicabilă la un dinte tratat în trecut
  • decolorarea dintelui
  • apariția unei umflături în dreptul dintelui
  • ganglioni umflați din jurul gâtului și al capulu

Tot ceea ce trebuie sa stii despre microscopul ZEISS®

Echipa noastra de medici endodonti

Endodontie Microscop

Implantologie Dentara
Endodontie Microscop

Endodontie Microscop