COMPANIA

Povestea DENT ESTET

Povestea DENT ESTET a inceput in anul 1999 cand Dr. Oana Taban, Managing Partner al grupului de clinici dentare, a luat initiativa de a aduce pe piata din Romania servicii stomatologice premium, aliniate la standarde internationale.

Misiunea DENT ESTET a fost intotdeauna de a transforma viziunea pentru inovatie in realitate. De aceea, business-ul a crescut organic de la an la an, ajungand 15 ani mai tarziu sa domine piata de servicii dentare din Romania si sa se pozitioneze pe primul loc in preferintele pacientilor.

Inca din primul an de la deschidere, numarul de cereri din partea pacientilor a crescut foarte mult, ceea ce a condus la extinderea cabinetului si transformarea sa in prima clinica DENT ESTET.

Din dorinta de a se apropia tot mai mult de nevoile pacientilor, fondatoarea grupului de clinici a mizat in permanenta pe inovatie. De aceea, tehnologia de ultima ora, certificarile anuale ale echipei de specialisti pregatiti la cel mai inalt nivel si serviciile premium reprezinta piatra de temelie a DENT ESTET si motivul pentru care compania a avut parte de stabilitatea constanta de-alungul anilor.

Dorinta de a raspunde oricarui tip de nevoie stomatologica ne-a motivat sa ne pregatim la standarde internationale printr-un set complet de solutii, o echipa specializata in toate ramurile medicinei dentare si servicii certificate si recunoscute la nivel mondial.

Cei care trec pragul clinicilor noastre beneficiazaa de tratamente pentru care am investit permanent in echipamente si tehnologii de ultima generatie in vederea diversificarii portofoliului de servicii.

DENT ESTET se numara printre putinele clinici stomatologice din Romania care ofera tratamente de estetica faciala – acid hialuronic si botox – realizate de medici certificati in acest sens de catre Academia Americana de Estetica Faciala.

O premiera in Romania a reprezentat-o si introducerea celui mai performant aparat de depistare a cancerului oral in faza incipienta – Oral Screening Cancer. De asemenea, DENT ESTET pune la dispozitia pacientilor un departament ATI unic in tara, echipat cu tehnologie pentru realizarea de interventii complexe sub anestezie generala, care nu se regaseste in nicio alta clinica dentara din Romania.

In urma certificarilor obtinute de echipa de medici, DENT ESTET ofera o gama variata de servicii inovatoare de la estetica dentara si faciala pana la implantologie. Astfel, pacientii pot opta in clinicile noastre pentru tratamente disponibile in clinici de elita din strainatate.

FONDATOR

Dr. Oana Taban

Orice poveste de succes incepe din pasiune, multa munca si inspiratie.

Cand este vorba despre cea mai apreciata retea de clinici stomatologice din Romania, aceasta este legata de numele Dr. Oana Taban – CEO al Grupului de clinici DENT ESTET.

Dr. Oana Taban a absolvit Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti in 1992, dupa care a inceput sa acumuleze expertiza practica in clinici stomatologice din Bucuresti. Masteratul in “Managementul Sistemului de Sanatate” a completat pregatirea sa medicala, ajutand-o in acelasi timp sa isi perfectioneze si abilitatile manageriale.

Dr. Oana Taban s-a dedicat in totalitate dezvoltarii acestei retele de clinici, crezand cu tarie in orientarea catre pacient, si implementarea pe piata autohtona a celor mai noi tehnici folosite la nivel international si abordarea interdisciplinaritatii in medicina dentara. Raportandu-se permanent la standardele profesionale caracteristice clinicilor premium din Europa de Vest si Statele Unite, a organizat grupul de clinici DENT ESTET dupa modelul american, care pune accent pe instruirea, perfectionarea echipei si permanenta inovatie tehnologica, oferind astfel un raport calitate superioara-pret in avantajul pacientului:
“DENT ESTET inseamna dedicatie, inseamna echipa, inseamna excelenta. Pentru ca sanatatea zambetului tau este secretul succesului nostru.”
Dr. Oana TABAN, CEO DENT ESTET®

ECHIPA DENT ESTET

Medicii care au grijă de tine

O echipă stabilă de 86 de medici dentiști certificați internațional se asigură zi de zi că fiecare pacient beneficiază de o abordare personalizată și multidisciplinară a tratamentului, de acuratețea diagnosticului și siguranța că soluțiile de tratament oferite  îi vor reda încrederea de a zâmbi din nou!

ECHIPA MANAGEMENT

De peste 17 ani, am construit o echipa de management dentar pregatita exclusiv pentru a oferi pacientilor toate solutiile de tratament la cele mai inalte standarde de calitate.

TEHNOLOGIE

Clinicile DENT ESTET utilizeaza materiale si aparatura de inalta performanta, care sunt folosite si in cabinetele de elita din strainatate. In afara de aparatura obisnuita pentru un cabinet stomatologic cu standarde superioare de profesionalism, DENT ESTET beneficiaza de unele dintre cele mai moderne echipamente si dotari existente in piata serviciilor dentare din Romania.

LABORATOR DE TEHNICA DENTARA ASPEN

Din anul 1999, atunci când am deschis prima clinică DENT ESTET, scopul nostru a rămas același: confortul și siguranța pacientului! Și astăzi ne reînnoim promisiunea prin deschiderea ASPEN, primul laborator de tehnică dentară propriu din grupul de clinici DENT ESTET, creat pentru a oferi soluții estetice de înaltă acuratețe tuturor pacienților noștri. Îmbinând tehnologia digitală CAD-CAM cu precizia tehnicienilor dentari supraspecializați, laboratorul DENT ESTET se deosebește prin faptul că eficientizează timpul de lucru al medicului și oferă pacienților în mai puțin de 24 de ore un produs cu un înalt grad de estetică și perfect funcțional, fără a compromite calitatea lucrării sau a actului medical.

dsc_0486-150x150Un beneficiu major pentru dinamica activității clinicilor constă în faptul că lucrările noastre au prioritate iar pacienții beneficiază de tratamente complete în cel mai scurt timp, cu un minim de vizite la medicul dentist. În plus, eficientizăm procesele interne și căutăm permanent soluții de a reduce costurile de producție, păstrând același nivel calitativ.

Calitatea unei lucrării realizate în laboratorul de tehnică dentară CAD/CAM asistat de specialiști în tehnică dentară poate fi cu greu egalată ca estetică, finețe sau rezistență de un alt sistem de lucru similar în cabinet.

Tehnologiile digitale ne influențează tot mai mult viața. Inclusiv în stomatologie, acestea reprezintă soluții moderne care oferă pacientului confortul unui tratament rapid, simplu și economic. De la amprente dentare și design digital la realizarea cu succes a unor lucrări de restaurare completă (de protetică dentară, ortodonție, implantologie, estetică dentară) prin schimbul rapid și precizia transmiterii datelor  intre medic și laborator.

Avantajele unui laborator de tehnica dentara CAD-CAM propriu:

– estetică deosebită a lucrării
– aspect similar dinților naturali
– rapiditate în execuție
– grad ridicat de precizie
– control absolut asupra lucrării datorită unui tehnician dentar supracalificat
– materiale biocompatibile cu organismul
– funcționalitate
– permite medicului să acorde toată atenția pacientului și actului medical în cabinet
– timp scăzut de execuție
– scăderea numărului de vizite la cabinet
– puritatea produsului final
– predictibilitatea rezultatului final al lucrării

dsc_0653-150x150ASPEN, laboratorul nostru de tehnică dentară CAD-CAM, asistat de tehnicieni supraspecializați, realizează cu artă lucrări protetice cu o estetică deosebită, cu aspect natural (translucent), durabile și 100% personalizate.
Tehnologia digitală CAD/CAM in office nu înlocuiește acuratețea și talentul pe care le oferă un tehnician dentar în execuția unei lucrări protetice. Orice eroare care apare la produsul finit crește riscul apariției unor afecțiuni noi și poate duce la eșecul tratamentului.

Artizan in tehnica dentara, creator de zambete estetice si naturale

dsc_1043-1024x576

Am construit o echipă de tehnicieni dentari care dincolo de talent pun suflet în ceea ce fac și au viziunea autenticului și a perfecțiunii. Profesioniști care înțeleg nevoile medicului și dorințele pacientului.

Echipa ASPEN este coordonată de artizanul în tehnică dentară, Pavel Ciulin. Experiența sa de peste 6 ani, îmbogățită în fiecare an cu traininguri și cursuri de renume la nivel internațional completează și aduce o abordare cu totul integrată (estetică și funcțională) asupra fiecărei lucrări. Absolvent al UMF Carol Davila din București, Pavel Ciulin își completează constant experiența profesională cu cea teoretică. Dintre cursurile de referință din ultimii ani se disting:

  • Bredent Dental Technique Course, 2016
  •  Curs Ceramica Nondas Vlachopoulos – Hands on Master Class: Aesthetics on 6 Anterior Pressables Veneer/Crown Combination, 2016
  • Certificat Juvora – Juvora frameworks – Reinhard Lobenhofer, 2016
  • Curs Ceramică dentară „GC” Cst Culoare și formă MTD Vincenzo Mutone, 2016
  • Certificat fotografie dentară & Smile makeover – Miladinov Milos, 2015

CSR

DENT ESTET vede în implicarea socială mai mult decât o tendinţă actuală, prezentă din ce în ce mai des în cadrul companiilor naţionale şi multinaţionale.

“Nouă ne pasă” – Programul de Responsabilitate Socială DENT ESTET
Ne place să fim medici dentişti, iar creşterea zâmbetelor sănătoase de la vârstă fragedă asigură un zâmbet frumos și sănătos la maturitate. Tocmai din acest motiv, din 2008 ani avem grijă de zâmbetele a peste 20.000 de copii!
Programul social “Nouă ne pasă” s-a născut din pasiunea pentru stomatologie şi responsabilitatea pe care o avem, ca şi lideri de piaţă, pentru educarea oamenilor spre o sănătate orală optimă. Sub umbrela “Nouă ne pasă” continuăm pas cu pas construirea unei societăţi care să zâmbească mai mult!

Programe de informare și prevenție pentru pacienții adulţi
Conceptul de minimă intervenţie a cunoscut o definire a principiilor în anul 2002, în cadrul adunării generale a FDI World Dental Federation, şi are în vedere prevenţia cariilor dentare şi asigurarea unei minime intervenţii asupra danturii.

Clinicile DENT ESTET şi-au propus să se implice social prin informarea întregii populaţii, prin apariţii mass-media, conceptele care ne semnalează importanţă majoră a profilaxiei dentare în scopul prevenirii şi minimizării problemelor dentare, respectiv abordarea cauzalităţii şi nu doar tratarea simptomatologiei afecţiunii carioase.
Suntem convinşi că aceasta este cea mai bună soluţie pentru educarea şi implementarea unui stil de viaţă adecvat, natural, orientat către sănătate, prevenţie şi echilibru.

Alege corect din prima
Acesta este sloganul umbrela sub care desfășurăm și investim în campanii de informare a pacienților edentați care au nevoie de implant dentar cum să aleagă specialistul și clinica dentară în cazul unei intervenții stomatologice complexe, cât de importantă este viziunea unei echipe multidisciplinare, care sunt riscurile la care se expun în cazul eșecului procedurii de implantare dentară etc.

Implant Connect
În România, doar 30% dintre adulți au toți dinții naturali, fapt ce plasează țara noastră printre ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește sănătatea dentară. În spatele acestor statistici se află accesul dificil la informații de încredere, teama de stomatolog, lipsa soluțiilor financiare și chiar neconștientizarea nevoii de tratament.

Pe de altă parte, progresele din domeniul stomatologiei ne oferă astăzi soluții avansate de reconstrucție a zâmbetului, astfel încât pacienții noștri pot beneficia de zâmbet nou într-un timp scurt, fără durere și fără grija costurilor datorită soluțiilor financiare pe care le oferim.

De aceea, am creat ImplantConnect, un program unic de informare și educare pe tema implanturilor dentare. Aflat deja la a doua ediție, o premieră în România, are rolul de a responsabiliza pacienții în alegerea celor mai bune servicii atunci când vine vorba de reabilitarea zâmbetului.

În cadrul evenimentului, participanții au discutat deschis cu specialiștii implantologi ai clinicii despre opțiunile pe care le au și au avut ocazia unică de a urmări în timp real o operație complexă de implant dentar.

First Step to Excellence în Dentistry – primul program de internship pentru studenți
În anul 2011 am lansat primul program de Internship din România destinat studenţilor la medicină dentară. Astfel, le-am oferit mai multor studenţi ocazia de a învăţa de la cei mai buni medici certificaţi în afara graniţelor tehnici moderne de tratament şi de a lucra împreună cu aceştia în cadrul clinicilor DENT ESTET. Premiul cel mare a constat în primirea celui mai bun dintre studenţi în echipa de specialişti a clinicii, participarea la cel mai important congres de medicină dentară din lume organizat la New York şi înscrierea sa într-un program continuu de cursuri în ţară şi în afara graniţelor.
Această iniţiativă este reluată periodic pentru a stimula studenţii la medicină dentară şi pentru a le arăta o perspectivă asupra stomatologiei întâlnită în puţine cazuri în România.

Programe de informare și prevenție pentru copii și adolescenți

Parteneriat cu Fundaţia „Heart of Hope”
Prin programele de voluntariat dezvoltate de Fundaţia Heart of Hope, specialiştii în medicină dentară pediatrică din cadrul clinicii DENT ESTET 4 Kids sprijină copiii cu dizabilităţi neuropsihice sau cei care provin din familii disfuncţionale. Aceştia beneficiază gratuit de tratamente stomatologice, igienizare şi profilaxie.

Din anul 1998, Fundaţia „Heart of Hope” în parteneriat cu mai multe organizaţii non – profit din America, printre care şi „Medical Team Internaţional” – una dintre cele mai mari organizaţii non profit de pe coasta de NV din America – au oferit copiilor din centrele de plasament sau familiilor disfuncţionale asistenţă stomatologică gratuită.
Parteneriat cu Fundaţia „Salvaţi Copiii”

Copiii defavorizaţi beneficiază gratuit de tratamente stomatologice, igienizare şi profilaxie. Periodic, porţile clinicii DENT ESTET 4 Kids se închid pentru pacienţi şi se deschid pentru cazurile sociale.

De asemenea, prin participarea în ultimii 8 ani la evenimentul caritabil „Festivalului Brazilor de Crăciun”, organizat de Fundaţia „Salvaţi Copiii”, clinicile DENT ESTET au susţinut ajutorarea copiilor defavorizaţi din România.
De 1 iunie sărbătorim împreună cu Asociaţia Învingem Autismul.

Ziua Copilului am dedicat-o cauzei copiilor autişti, fiind alături de cei din Asociaţia Învingem Autismul, care oferă terapie de recuperare pentru copii care suferă de această afecţiune. Copiii beneficiază de tratamente stomatologice din partea DENT ESTET 4 Kids şi se bucură de vizita echipei şi a mai mai multor personajelor de poveste. În plus, toate încasările din 1 iunie de la DENT ESTET 4 Kids sunt donate anual centrului.

Echipa DENT ESTET 4 Kids este specializată în relaţionarea şi comunicarea cu copiii, iar cei ce suferă de autism sunt printre cei care aleg în mod special clinica datorită tehnologiei şi medicilor specialişti la care au acces, asigurând astfel reuşita tratamentului acestor copii.

Dental Care Parenting – workshop gratuit pentru părinţi și copii
De 7 ani susținem sesiuni educaţionale gratuite pentru părinţi prin Dental Care Parenting, ajungând în prezent la cea de-a 15-a ediţie. Chiar dacă programul este destinat în special părinţilor şi axat pe educarea acestora în ceea ce priveşte igiena dentară a copilului şi soluţiile de prevenţie şi tratament, workshop-ul are şi o componentă pentru micuţi. Aceştia sunt învăţaţi de către specialişti în comunicarea cu copiii, prin joacă şi folosindu-se un limbaj adecvat, cât de importantă este sănătatea lor dentară. La final, Zâna Măseluţă îi consultă pe micuţii pacienţi, explicându-le totodată părinţilor măsurile care trebuie urmate pentru fiecare caz în parte.

Programe educaţionale pentru copiii şi adolescenţii din școli și grădinițe
Începând din luna aprilie 2009, DENT ESTET a lansat două Programe Educaţionale adresate grădiniţelor şi şcolilor, intitulate „Să creştem zâmbete sănătoase” şi „Zâmbeşte frumos, Trăieşte frumos!”, la care s-au adăugat ulterior programele pentru adolescenţi “New Moon Smile Revolution” şi “Your Smile, Your Choice!” Scopul acestor programe este de a pregăti copiii pentru vizita la stomatolog şi de a învăţa, atât copiii, cât şi adolescenţii, regulile de igienă dentară şi principiile unei alimentaţii sănătoase.

Programul Educaţional pentru copii „Să creştem zâmbete sănătoase”
În cadrul programului „Să creştem zâmbete sănătoase” clinica DENT ESTET 4 Kids asigură copiilor din grădiniţe şi şcoli, în mod gratuit, o primă vizită de acomodare – HAPPY VISIT – şi un program educaţional ce are loc “În vizită la Zâna Măseluţă”. Astfel, cei mici au posibilitatea de a se juca cu scaunul stomatologic, de a învăţa tehnicile de periaj corect, de a juca scenete menite se îi ajute să se acomodeze cu rolul de micuţ pacient şi, nu în ultimul rând, de a beneficia de o consultaţie dentară completă. Înscrierea este accesibilă oricărei grădiniţe, programul fiind urmat până la ora actuală de peste 80 de grădiniţe din București și Timișoara.

Programul Educaţional „Zâmbeşte frumos, Trăieşte frumos!”
Cel de-al doilea program educaţional, „Zâmbeşte frumos, Trăieşte frumos!” presupune educarea pre-adolescenților şi adolescenţilor cu privire la importanţa unui zâmbet sănătos şi implicit estetic, prezentarea fiind concepută sub formă interactivă şi percepută de către tineri ca fiind interesantă şi atractivă. De asemenea, informăm părinţii asupra beneficiilor unei intervenţii minim invazive timpurii, diminuând sau chiar evitând intervenţiile dificile, invazive şi dureroase ale unei danturi ce prezintă afecţiuni netratate la timp.

Proiectul New Moon Smile Revolution
Acesta a fost primul program destinat adolescenţilor din şcoli. Campania s-a desfăşurat în perioada martie-aprilie 2009 cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi a vizat iniţial circa 3.000 de elevi din clasele V -VIII din 10 şcoli generale bucureştene însă, datorită interesului manifestat şi de alte şcoli, în final numărul acestora a ajuns la 18. În cadrul campaniei, cei 10 medici specializaţi în stomatologie pentru copii au vorbit deschis cu elevii de gimnaziu despre alimentaţie, respiraţie, aparatele ortodontice, riscurile aduse de fumat etc.

Your Smile, Your Choice!
Campania „Your Smile, Your Choice!” a fost lansată în toamna anului 2012, odată cu deschiderea primei clinici pentru adolescenţi (10-17 ani) din Europa: DENT ESTET 4 Teens, şi constă în acţiuni de informare, dar şi de evaluare a problemelor dentare ale adolescenţilor, vizând peste 2500 de elevi.

Extrem de importantă la această vârstă este şi intervenţia ortodontică, în cazul prezenţei anomaliilor dento-maxilare. Aparatele ortodontice purtate la această vârstă au rezultate spectaculoase, ştiut fiind faptul că ţesutul dentar este încă în formare. De aceea, unul din obiectivele noastre este de a informa adolescentul, atât asupra opţiunilor şi avantajelor purtării aparatului ortodontic, dar şi asupra riscurilor şi efectelor negative care vor apărea în cazul în care nu se intervine ortodontic la timp.